Blue Flower

Wegvallende draadloze verbinding

 

Niks vervelender dan wanneer je lekker aan het surfen bent op je laptop, gamen op je spelcomputer of Whatsappen op je telefoon en je WiFi valt telkens weg.

Het modem of je router herstarten werkt even, maar het probleem blijkt hardnekkiger dan je denkt. Wat kun je dan nog doen om een wegvallende draadloze verbinding te verhelpen?

 

Wat is precies het draadloze probleem?

Er zijn verschillende soorten problemen die kunnen optreden bij het gebruik van draadloos internet.

1. Het WiFi signaal is laag of valt wegwifi signaal

Te herkennen aan het WiFi iccontje op je laptop/tablet die aangeeft geen of weinig signaal meer te hebben.

Mogelijke oorzaak zijn andere WiFi apparaten in de omgeving die het signaal verstoren. Denk hierbij aan WiFi routers van de buren of andere apparatuur die een signaal uitzendt.

Een oplossing die vaak werkt is de modem of router op een ander kanaal zetten, of als je modem/router het ondersteund de frequentie veranderen van de drukke 2.4Ghz naar de 5Ghz band. Hoe dit werkt kun je hier lezen.

 

2. De laptop of tablet ziet je modem/router niet meer

Zie je nog wel andere draadloze apparaten in je omgeving?  Zo niet, kijk even of de WiFi van je laptop of tablet wel aanstaat. 

Op je laptop moet er dan een lampje branden bij je WiFi icoontje, vaak is de WiFi functionaliteit op je laptop aan en uit te zetten met een combinatie van de FN toets met F8 of F12.

Als je wel andere apparaten in je omgeving kunt zien dan zit het probleem waarschijnlijk in je modem of router. Probeer deze opnieuw op te starten, werkt dat ook niet, probeer dan via de optie beschreven in stap 1 te kijken of Wireless aanstaat in de webinterface van je modem.